Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą jabłkową i galaretką
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i razem przesiewamy. W misce ubijamy na sztywno białka,dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie wlewamy po jednym żółtku cały czas ubijając. Dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej i mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temp 180 st przez ok 15 min. Masa: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach a następnie dobrze odciskamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jasną puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać jabłka cały czas miksując na niewielkich obrotach. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę jabłkową. Galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wrzącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać ją na masę. Ciasto chłodzić w lodówce min 1 godzinę.