gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Biszkopt z masą krówkową i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobry placek, szczerze przyznam, że zszedł bardzo szybko i trzeba było dorabiać drugi. Polecam.

Biszkopt z masą krówkową i galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z masą krówkową i galaretką

 

  • BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA KRÓWKOWA
  • masa krówkowa z puszki
  • 1 kostka margaryny
  • DODATKOWO
  • masa karpatkowa w 5 minut
  • 5-6 paczek herbatników
  • 2 opakowania galaretki truskawkowe

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą krówkową i galaretką
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA KRÓWKOWA: margarynę utrzeć i dodać do niej masę z puszki. Wyłożyć na biszkopta. Przełożyć herbatnikami maczanymi w soku malinowym (lub innym wg uznania). Masę karpatkową z torebki ubić z mlekiem. Przełożyć na herbatniki. Galaretkę przygotować w 2 szklankach wody. Odczekać do lekkiego stężenia i zalać na placek. Odłożyć do zimna na ok. 2 godziny. 
Biszkopt z masą krówkową i galaretką
Na sam poczatek przygotować biszkopta z podanych składników
Biszkopt z masą krówkową i galaretką
Przygotować masę krówkową i wyłożyć na placek
Biszkopt z masą krówkową i galaretką
Na masę wyłożyć herbatniki a na nie masę karpatkową
Biszkopt z masą krówkową i galaretką
Wszystko zalać galaretką i wstawić do lodówki.