Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z masą krówkową
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 20 minut. MASA JABŁKOWA; Obrane jabłka mielimy maszynką do mięsa. Na patelni roztapiamy masło dajemy zmielone jabłka razem z cukrem waniliowym. Smażymy aż do odparowania soku. Pod koniec wsypujemy galaretkę i jeszcze chwilkę smażymy. Usmażone jabłka chłodzimy. MASA KRÓWKOWA; przygotowujemy w/g przepisu. Na biszkopt dajemy jabłka na nie rozkładamy masę krówkową, na masie układamy herbatniki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Każdy herbatnik polewamy czekoladą dajemy rodzynka i posypujemy kokosem.