Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe nr 1.
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić nasztywno.Dodać 1 szklankę cukru i żółtka.Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto wlać na natłuszczoną i posypaną bułkątartą formę. Piec w temp. 160 - 180 stopni, 30 -40 minut. Upieczony biszkopt zostawić doostygnięcia. Ostygnięty biszkopt przekroić nanierówne kawałki: ( jedna część wyższa, druganiższa). Galaretka: przygotować według opisu na opakowaniu. Wykończenie: Biszkopt niski posmarować powidłamiśliwkowymi. Następnie ułożyć ciastka petitbeurre. Ułożone ciastka posmarować masąkrówkową. Ułożyć następną warstwęciastek petit beurre. Ciastka posmarowaćpowidłami, przykryć wyższą warstwąbiszkopta. Biszkopt zalać tężejącągalaretką. Pozostawić do całego stężeniagalaretki w chłodnym miejscu.