Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą i galaretką
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodać stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając cienkiem strumykiem wlać olej, dodać mąkę oraz ocet i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wlać na wyłożoną papierem brytfannę. Piec 50 minut w temp. 175 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu przekroić na pół. Masa: Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem. Wlać alkohol i wymieszać. Galaterki rozpuścić w 1 litrze wody. Ananasy odsączyć z zalewy. Przekroić wzdłuż na pół, aby powstały cieniutkie plastry. Na połowie biszkoptu rozsmarować masę, przykryć drugim ciastem. Ułożyć na cieście owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia.