motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt z masą i truskawkami

Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami

 

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 4 łyżki cukru cukier waniliowy
  • 1 łyżeczką proszku do pieczenia
  • MASA;
  • masło
  • czekolada deserowa
  • 1/3 szkl cukru
  • Wierzch;
  • 1/2 kg truskawek
  • galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut. MASA; Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem. Dalej ucierając dodajemy zimną czekoladę. Na biszkopt rozkładamy przygotowaną masę. Na masę układamy pokrojone na połówki truskawki. Zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto dajemy do lodówki.
Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami
Etap 1 Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę z proszkiem
Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami
Etap 2 Masło ucieramy z cukrem i roztopioną czekoladą
Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami
Etap 3 Na biszkopt dajemy przygotowaną masę
Biszkopt z masą czekoladową i truskawkami
Etap 4 Układamy truskawki i zalewamy galaretką