Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą z Kubusiem i masą śmietankową
BISZKOPT: białka ubić, a następnie dodać do nich cukier. Po ubiciu dodać żółtka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski z białkami i wymieszać łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec w 180 st przez ok. 25-30 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
MASA KUBUSIOWA: 700 ml soku zagotować, w mniejszej części rozmącić budynie. Wlać do gotującego się soku i mieszać do zgęstnienia. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać masy z soku. Masę wyłożyć na biszkopta, odstawić do zimna.
MASA ŚMIETANKOWA: Do miski wstawić cukier, śmietanę i serek mascarpone. Ucierać do momentu ubicia śmietany. Masę wyłożyć na masę kubusiową. Czekolady zetrzeć na tarce lub skrobać obieraczką do warzyw. Posypać po cieście.
MASA KUBUSIOWA: 700 ml soku zagotować, w mniejszej części rozmącić budynie. Wlać do gotującego się soku i mieszać do zgęstnienia. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać masy z soku. Masę wyłożyć na biszkopta, odstawić do zimna.
MASA ŚMIETANKOWA: Do miski wstawić cukier, śmietanę i serek mascarpone. Ucierać do momentu ubicia śmietany. Masę wyłożyć na masę kubusiową. Czekolady zetrzeć na tarce lub skrobać obieraczką do warzyw. Posypać po cieście.