SUPERPRZEPIS

Biszkopt z masą z płatków owsianych

  • 1
  • Di bloguje
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Biszkopt z masą z płatków owsianych Więcej zdjęć (2)

Ciasto jest rewelacyjne i pomimo prostoty - smakuje obłędnie. W sumie ta łatwość w przygotowaniu jest jego dodatkowym plusem.

Składniki:

Biszkopt z masą z płatków owsianych

Tortownica o średnicy 22 cm, biszkopt:

Masa:

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą z płatków owsianych

Biszkopt:

Biszkopt z masą z płatków owsianych
Biszkopt należy piec do tak zwanego "suchego patyczka".

Margarynę należy roztopić i ostudzić.

Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną margaryną.

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem.

Całość umieścić w formie wysłanej papierem do pieczenia.

Biszkopt piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.

Masa:

Biszkopt z masą z płatków owsianych
Masa z płatków owsianych powinna być dokładnie połączona.

Margarynę, mleko, cukry i kakao przełożyć do rondelka i podgrzać do do chwili - aż cukry się rozpuszczą i całość się połączy.

Garnuszek zdjąć z palnika i jego zawartość dokładnie wymieszać z płatkami owsianymi.

Całość:

Biszkopt z masą z płatków owsianych
Masa z płatków owsianych powinna stężeć na biszkopcie.

Ciepłą masę równo ułożyć na letnim biszkopcie.

Ciasto odstawić aż masa zastygnie.