Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą z płatków owsianychBiszkopt:
Margarynę należy roztopić i ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną margaryną.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem.
Całość umieścić w formie wysłanej papierem do pieczenia.
Biszkopt piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Masa:
Margarynę, mleko, cukry i kakao przełożyć do rondelka i podgrzać do do chwili - aż cukry się rozpuszczą i całość się połączy.
Garnuszek zdjąć z palnika i jego zawartość dokładnie wymieszać z płatkami owsianymi.
Całość:
Ciepłą masę równo ułożyć na letnim biszkopcie.
Ciasto odstawić aż masa zastygnie.
gusia1000