Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą jabłkową z dodatkiem galaretek
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i dalej ubijać na wolnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do całości.
Wymieszać szpatułką delikatnie i przełożyć do blaszki, wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Przygotować masę jabłkową z galaretką:
jabłka zetrzeć i uprażyć wsypać do gorących jabłek galaretki i wymieszać, wystudzić i posmarować na blat biszkoptu.
Na to posmarować masę z ubitej śmietanki w proszku rozpuszczonej z mlekiem z dodatkiem galaretek tężejących. Położyć następny blat biszkoptu.
Po wierzchu polać polewą czekoladową i udekorować według gustu. Wstawić do lodówki na parę godzin.
Wymieszać szpatułką delikatnie i przełożyć do blaszki, wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Przygotować masę jabłkową z galaretką:
jabłka zetrzeć i uprażyć wsypać do gorących jabłek galaretki i wymieszać, wystudzić i posmarować na blat biszkoptu.
Na to posmarować masę z ubitej śmietanki w proszku rozpuszczonej z mlekiem z dodatkiem galaretek tężejących. Położyć następny blat biszkoptu.
Po wierzchu polać polewą czekoladową i udekorować według gustu. Wstawić do lodówki na parę godzin.