Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą truskawkową i płatkami migdałowymi
Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Mąki i proszek do pieczenia łączymy. Pod koniec ubijania białek dodajemy cukier. Cały czas miksując dodajemy powoli żółtka. Za pomocą łyżki łączymy masę z mąką. Ciasto wylewamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez pół godziny.
Truskawki zagotowujemy ze szklanką wody i cukru. Gdy są miękkie miksujemy za pomocą blendera. Wsypujemy galaretki i wlewamy rozrobiony w pół szklanki wody budyń. Gdy masa zaczyna gęstnieć zestawiamy z ognia i studzimy.
Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier i żelatynę. Biszkopt dzielimy na dwie części. Na pierwsza część wykładamy 2/3 masy, przykrywamy drugim biszkoptem. Wylewamy pozostałą masę. Na wierzch wykładamy śmietaną.
Ozdabiamy płatkami.
Truskawki zagotowujemy ze szklanką wody i cukru. Gdy są miękkie miksujemy za pomocą blendera. Wsypujemy galaretki i wlewamy rozrobiony w pół szklanki wody budyń. Gdy masa zaczyna gęstnieć zestawiamy z ognia i studzimy.
Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier i żelatynę. Biszkopt dzielimy na dwie części. Na pierwsza część wykładamy 2/3 masy, przykrywamy drugim biszkoptem. Wylewamy pozostałą masę. Na wierzch wykładamy śmietaną.
Ozdabiamy płatkami.