Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne i lekkie ciasto. Nadaje się w sam raz do kawy. Dzięki galaretce i powidłom jest bardzo orzeźwiające.

Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

Składniki:

Biszkopt z masą z serków homogenizowanych

 

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l śmietany 30%
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • Powidła mirabelkowe

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą z serków homogenizowanych
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na pół.

Galaretkę przygotować z połowy wody podanej na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch. Cały czas miksując dodawać powoli serek homogenizowany. Na koniec dodać galaretkę.

Biszkopt posmarować powidłami, na to rozłożyć masę przykryć drugim biszkoptem i posmarować masą.

Tagi:

biszkopt