Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą serową.
Białka ze szczyptę soli ubić na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Do ubitych białek dodawać stopniowo po 1 żółtku ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać, wsypać masy jajecznej i delikatnie wmieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st około 15 minut. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, przestudzić. Ser twarogowy dokładnie zmiksować z cukrem pudrem, dodać śmietanę, przestudzoną galaretkę, otartą skórkę pomarańczową i jeszcze chwilę miksować. Zimne ciasto przekroić na 2 blaty, na jeden blat wyłożyć masę serową i przykryć drugim blatem. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową lub ozdobić według uznania. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.