Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą z wiórek kokosowych
Białka oddzielamy od żółtek ,białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier ,Do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze trochę ubujamy. Do jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia,całość wymieszać,wylac nablachę wyłożoną papierem do pieczenia.Blachę 25/40 cm wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut 175 st c.Wystudzony biszkopt smarujemymarmoladą lub dzemem.Do garnka wlewamy mleko,zagotowujemy dodajemy cukier,cukier waniliowy,następnie wsypujemy wiórki kokosowe smazymy 10-15 minut cały czas mieszając aby wiórki się nie przypaliły ,podczas smazenia dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę.Ciepłą masę wykładamy,na biszkopt.Masę zostawiamy w nieładzie nie równamy.Górę ozdabiamy rozpuszczoną czekoladą.POLECAM !!!
gosia56
gusia1000