SUPERPRZEPIS

Ciasto odwracane z mirabelkami

  • 11
  • alaaa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Ciasto odwracane z mirabelkami Więcej zdjęć (4)

Odwracane ciasto z mirabelkami - delikatne, lekko kwaśne i bardzo smaczne.

Składniki:

Ciasto odwracane z mirabelkami

 

 

 

 

  • 300 g cukru

 

  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • 2 łyżeczki esencji waniliowej

 

  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Ciasto odwracane z mirabelkami
Jajka, cukier i esencję waniliową zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt grecki i zimną rozpuszczoną margarynę. Wszystko razem zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Formę do tarty z wyjmowanym dnem na spodzie wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować margaryną. Na papierze rozsypać 2 łyżki cukru i ułożyć umyte i wypestkowane mirabelki. Na mirabelki wylać ciasto,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st. Piec około 45 min do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i po 15 min wyjąć z formy nie zapominając o odwróceniu ciasta.
Ciasto odwracane z mirabelkami
wszystkie składniki zmiksowac na gładkie ciasto
Ciasto odwracane z mirabelkami
Etap 2
Ciasto odwracane z mirabelkami
formę wyłożyć papierem boki wysmarować posypac cukrem i rozłożyć mirabelki

Tagi:

jajko jajka