Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonym bakłażanem
Bakłażana umyłam i pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do miski, oprószyłam solą ziołową i skropiłam oliwą. Odstawiłam na moment.
Na patelni na rozgrzanym oleju usmażyłam bakłażana, dosypując trochę pieprzu oraz dodałam odrobinę pasty curry, dokładnie wymieszałam.
Na talerz wyłożyłam mix sałat, skropiłam oliwą. Dodałam pomidora oraz jajko ugotowane na twardo.
Dodałam bakłażana, wsypałam trochę malin oraz migdały przekrojone na pół. Oprószyłam wszystko jeszcze lekko solą morską.
Na patelni na rozgrzanym oleju usmażyłam bakłażana, dosypując trochę pieprzu oraz dodałam odrobinę pasty curry, dokładnie wymieszałam.
Na talerz wyłożyłam mix sałat, skropiłam oliwą. Dodałam pomidora oraz jajko ugotowane na twardo.
Dodałam bakłażana, wsypałam trochę malin oraz migdały przekrojone na pół. Oprószyłam wszystko jeszcze lekko solą morską.
Jagodowa