Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem jabłkowym i galaretką
Mus jabłkowy:
Jabłka myję, obieram i kroję w małe kawałki, przekładam do rondelka, wsypuję cukier i zalewam wodą. Gotuję aż jabłka zamienią się w papkę, dodaję wtedy galaretkę w proszku, dobrze mieszam, zdejmuję z ognia.
Bita śmietana:
Śnieżki ubijam na zimnym mleku, dodaję rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody ostudzoną żelatynę, mieszam.
Biszkopt nasączam kilkoma łyżkami masy jabłkowej. Wylewam tężejącą resztę masy. Wstawiam do lodówki. Wykładam bitą śmietanę. Wierzch dekoruję startą czekoladą.
Jabłka myję, obieram i kroję w małe kawałki, przekładam do rondelka, wsypuję cukier i zalewam wodą. Gotuję aż jabłka zamienią się w papkę, dodaję wtedy galaretkę w proszku, dobrze mieszam, zdejmuję z ognia.
Bita śmietana:
Śnieżki ubijam na zimnym mleku, dodaję rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody ostudzoną żelatynę, mieszam.
Biszkopt nasączam kilkoma łyżkami masy jabłkowej. Wylewam tężejącą resztę masy. Wstawiam do lodówki. Wykładam bitą śmietanę. Wierzch dekoruję startą czekoladą.