Sposób przygotowania:
Biszkopt z prażonymi jabłkami i bitą śmietaną
Białka jajek ubić na sztwna pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie ubijajać dodawać po jednym zółtku. dodac przesoaną mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłozyć do przygotowanej formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stioni około 35 minut. Wystudzony biszopt przekroić na pół.
Jabłka podgrzać. Budynie wymieszać w pól litrze zimnej wody. dodać do jabłek i zagotować. Gorące jabłka rozłozyć na połowce biszkopta i przykryć druga połówką.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i ostudzoną dodać do śmietany. Rozsmarować śmietanę na biszkopcie. Pozostawić do stężenia.
Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce twardą gorzką czekoladę.
Jabłka podgrzać. Budynie wymieszać w pól litrze zimnej wody. dodać do jabłek i zagotować. Gorące jabłka rozłozyć na połowce biszkopta i przykryć druga połówką.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i ostudzoną dodać do śmietany. Rozsmarować śmietanę na biszkopcie. Pozostawić do stężenia.
Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce twardą gorzką czekoladę.