Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka
ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i
piany oraz proszek do pieczenia. Lekko wymieszać łyżką cedzakową,
włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką,
wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-180°C i upiec na złoty kolor.
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, wystudzić i
wstawić do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Na
wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i
wstawić do lodówki.
ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i
piany oraz proszek do pieczenia. Lekko wymieszać łyżką cedzakową,
włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką,
wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-180°C i upiec na złoty kolor.
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, wystudzić i
wstawić do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Na
wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i
wstawić do lodówki.