Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkamiPrzygotowanie ciasta:

Żółtka oddzielić dokładnie od białek, do białek wsypać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, stopniowo ciągle miksując dosypywać cukru i miksować dopóki nie powstanie lśniąca piana.
Następnie ciągle ubijając wlewać roztrzepane widelcem żółtka, potem ciągle miksując dodać obie przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, a na końcu wlać olej.
Masa w blaszce:

Całość przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (24x36 cm)
Pieczenie ciasta:

Umyte, pokrojone w plasterki truskawki wyłożyć na cieście (utopią się w nim).
Całość piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku, ciasto po ostudzeniu można odwrócić do góry nogami. Smacznego!