Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,cukier waniliowy ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia . Przelać do wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 26 cm .Piec ok.30 min. w 180C ,ostudzić i przekroić na dwa placki.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody , ostudzić i wymieszać z jogurtem ,wstawić do lodówki by zaczęło tężeć.
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Na pierwszym placku układamy truskawki jedna koło drugiej zalewamy je tężejącą galaretką i kładziemy drugi placek , wstawiamy do lodówki by dobrze stężało . przed podaniem wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody , ostudzić i wymieszać z jogurtem ,wstawić do lodówki by zaczęło tężeć.
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Na pierwszym placku układamy truskawki jedna koło drugiej zalewamy je tężejącą galaretką i kładziemy drugi placek , wstawiamy do lodówki by dobrze stężało . przed podaniem wierzch posypujemy cukrem pudrem.