Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Margarynę umieszczam w rondlu i delikatnie podgrzewam. Stopioną margarynę pozostawiam do wystygnięcia. Jajka wybijam do miski, dodaję cukier i ucieram całość za pomocą miksera. Następnie dodaję do ciasta przestudzoną margarynę, całość ucieram, po czym dodaję mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i ponownie całość ucieram. Ciasto przelewam do formy wyłożonej papierem, po czym piekę je w piekarniku nagrzanym do 190C przez 45 minut. W międzyczasie myję truskawki i przygotowuję galaretkę truskawkową. Następnie połowę truskawek ubijam ze śmietaną i cukrem waniliowym. Po przestudzeniu biszkopt przekrajam wzdłuż, a smaruję kremem truskawkowym i przykrywam drugą częścią biszkoptu. Na wierzch ciasta kładę pozostałe truskawki i zalewam je galaretką. Ciasto wstawiam na 3 godziny do lodówki.