Sposób przygotowania:
Leśne smaki
1. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodając cukier. Dodać wodę i po jednym żółtku. Stopniowo dodawać przesiane mąki zmieszane z proszkiem. Delikatnie wymieszać szpatułką, wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm. Piec ok. 30 min w temp. 160st. Ostudzić.
2. Masło ucierać ok. 5 min, następnie stopniowo dodawać cukier i ucierać razem przez 15min, aż masa będzie biała i puszysta. Truskawki umyć, odszypułkować, osączyć. Posypać 2 łyżkami cukru i rozgnieść widelcem. Osączyć z nadmiaru soku na durszlaku. Stale ucierając masło, dodawać po łyżce truskawek. Na koniec dodać jagody, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć na zimny biszkopt.
3. Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzątku. Ostudzić i odstawić do lekkiego stężenia. Oczyszczone i przebrane owoce rozłożyć na wierzchu ciasta, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki, by galaretka całkowicie zastygła.
2. Masło ucierać ok. 5 min, następnie stopniowo dodawać cukier i ucierać razem przez 15min, aż masa będzie biała i puszysta. Truskawki umyć, odszypułkować, osączyć. Posypać 2 łyżkami cukru i rozgnieść widelcem. Osączyć z nadmiaru soku na durszlaku. Stale ucierając masło, dodawać po łyżce truskawek. Na koniec dodać jagody, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć na zimny biszkopt.
3. Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzątku. Ostudzić i odstawić do lekkiego stężenia. Oczyszczone i przebrane owoce rozłożyć na wierzchu ciasta, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki, by galaretka całkowicie zastygła.
Majcia
czekoladka_m
gosia239
msewka
czekoladka_m
kalia