Sposób przygotowania:
Torcik z galaretką jagodową
BISZKOPTBiałka ubijamy na sztywna pianę, następnie wsypujemy cukier i ubijamy około 5 minut . Do masy dodajemy żółtka i dalej ucieramy kolejne 5 minut . Na koniec dodajemy przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy rózgą. Masę przelewamy do formy wysmarowanej masłem . Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 30-40 minut do suchego patyczka. Gdy biszkopt wystygnie wycinamy kształt foremką w kształcie serduszka.MASA JAGODOWAJagody blendujemy lub rozgniatamy widelcem , żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody , śmietanę ubijamy z cukrem na koniec dodając jagody i przestygniętą żelatynę delikatnie mieszając . Gotową masą dekorujemy torcik. KREM ŚMIETANKOWY Śmietanę ubijamy z cukrem dodając wanilię . GALARETKA JAGODOWAJagody blendujemy z cukrem , następnie dodajemy przestygniętą żelatynę i wlewamy galaretkę na wykrojony biszkopt który jest nadal w foremce i wkładamy do lodówki do zastygnięcia . Gdy zastygnie nakładamy krem śmietanowy oraz masę jagodową. Dekorujemy truskawką , skórką z cytryny oraz cukrem pudrem. Smacznego:)