Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami i rabarbarem
Truskawki oczyścić i opłuka. Osączyć. Rabarbar myjemy,obieramy i kroimy w większą kostkę.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka przekładamy do miski i ubijamy na sztywna pianę.
Do piany dodajemy żółtka, cukier i wodę. Na koniec dodajemy aromat i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki a na wierzch wykładamy truskawki i rabarbar.
Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach. Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka przekładamy do miski i ubijamy na sztywna pianę.
Do piany dodajemy żółtka, cukier i wodę. Na koniec dodajemy aromat i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki a na wierzch wykładamy truskawki i rabarbar.
Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach. Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.