Sposób przygotowania:
Biszkopt ze śliwkami
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka,otartą skórkę z cytryny,partiami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Śliwki starannie umyć,przekrajać na pół,wyjąć pestki.Przełożyć ciasto na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.Piec w temperaturze 180s.c około 25 minut do lekkiego zarumienienia.Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka,otartą skórkę z cytryny,partiami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Śliwki starannie umyć,przekrajać na pół,wyjąć pestki.Przełożyć ciasto na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.Piec w temperaturze 180s.c około 25 minut do lekkiego zarumienienia.Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.