Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Biszkopt ze śliwkami Remika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw ajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do

Biszkopt ze śliwkami Remika

Składniki:

Biszkopt ze śliwkami Remika

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze śliwkami Remika
Najpierw ajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, startą skórkę z cytryny, delikatnie wszystko wymieszać. Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować masłem i posypać bułką tartą. Umyte, osuszone, i wypestkowane przekrojone na pół śliwki ułożyć na spodzie brytfanny i zalać przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym . Smacznego!:)