Sposób przygotowania:
Biszkopt ze śmietaną
Wykonanie ciasta:
Ubijamy 4 białka ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodajemy 4 żółtka,szklankę cukru i mieszamy.Następnie dodajemy szklankę mąki i proszek do pieczenia,mieszamy i przekładamy do uprzednio przygotowanej formy.Pieczemy ok.30 minut.
Wykonanie masy:
Śmietanę miksujemy razem z cukrem.Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody.Studzimy i wlewamy do śmietany.
Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy tężejącą śmietaną.Na wierzch ciasta układamy owoce i zalewamy galaretką.
Zyczę smacznego.
Ubijamy 4 białka ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodajemy 4 żółtka,szklankę cukru i mieszamy.Następnie dodajemy szklankę mąki i proszek do pieczenia,mieszamy i przekładamy do uprzednio przygotowanej formy.Pieczemy ok.30 minut.
Wykonanie masy:
Śmietanę miksujemy razem z cukrem.Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody.Studzimy i wlewamy do śmietany.
Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy tężejącą śmietaną.Na wierzch ciasta układamy owoce i zalewamy galaretką.
Zyczę smacznego.