Sposób przygotowania:
Biszkoptowa niespodzianka
Galaretki przygotować w litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. BISZKOPT Białka ubić na sztywno. Następnie dodać cukier i nadal ubijać. Gdy piana będzie już bardzo sztywna dodawać po 1 żółtku i miksować na małych obrotach miksera. Następnie łyżką wmieszać wymieszane ze sobą mąki z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko. Tak powstałą masę przełożyć na brytfannę i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Odlać większą część mleka i ją zagotować. W mniejszej części wymieszać mąki i żółtka oraz cukier wanilinowy.Do gotującego się mleka wlać rozmieszane wcześniej składniki. Budyń odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu zimnego budyniu. Maliny zmiksować. Dodać do tężejącej galaretki i wymieszać dobrze. Na dolnej części placka rozrobić połowę masy. Wyłożyć galaretkę z malinami. odstawić na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć i wyłożyć resztę masy, zostawiając trochę na sam wierzch. Przykryć drugą połową placka. Pozostałą częścią masy (odrobiną) przetrzeć wierzch placka, tak by posypka cukierkowa się do niej przykleiła, kiedy będziemy dekorować