Sposób przygotowania:
Biszkoptowa zebra
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, ubić z połowa cukru na sztywno. Żółtka ubić na gładką masę z reszta cukru. Połączyć z białkami. Cały czas mieszając dodajemy mąkę z proszkiem, oraz olej. Dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej do drugiej kakao. Przygotowujemy dużą blachę. Wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto tak aby powstałą zebra. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 180oC ok 45 minut.
Polewa:
Wszystkie składniki topimy w małym garnuszku tak aby się nie zagotowały. Gdy ciasto przestygnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Białka oddzielić od żółtek, ubić z połowa cukru na sztywno. Żółtka ubić na gładką masę z reszta cukru. Połączyć z białkami. Cały czas mieszając dodajemy mąkę z proszkiem, oraz olej. Dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej do drugiej kakao. Przygotowujemy dużą blachę. Wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto tak aby powstałą zebra. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 180oC ok 45 minut.
Polewa:
Wszystkie składniki topimy w małym garnuszku tak aby się nie zagotowały. Gdy ciasto przestygnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego