Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ciasto z masą
Biszkopt jest bez proszku, łatwy w przygotowaniu. najlepszy.
Ładnie wyrasta. Osobiście bardzo polecam.
Z lodówki wszytskie składniki wyjmujemy wczesniej, ma to na celu aby składniki miały temperaturę pokojową. Musimy wymieszać mąkę pszenną typ 450 z kakao, następnie przesiać przez sitko.
Jajka sprawdzamy czy są dobre, oddzielamy żółtka od białek. Zajmujemy się teraz białkami, które ubijamy na sztywną pianę , do bialek podczas ubijania dodajemy szczyptę soli. GDy piana będzie ubita dce cukru, ale ciagle ubijamy. Po dodaniu całego cukru dodajemy kolejno po 1 żółtku ciągle ubijając. Dopiero wtedy dodajemy mąkę połączoną z kakao, przesiane delikatnie mieszamy aby składniki się ze sobą połączyły, masa miała jednolitą konsystencję.
Wygladamy ciasto na tortownicę, dużą, wyłożoną papierem pieczeniowym.
Ciasto Pieczemy w temp 170 stopni przez ok 30 minut. Biszkopt dzielimy na części.Masa: robimy budyń wg. opisu na opakowaniu, tylko mleka dajemy połowę. Gdy budyń wystygnie dodajemy miękką margarynę i miksujemy na masę o jednolitej konsystencji.Taką masą przekładamy biszkopt. na koniec wierzch polewamy polewami czekoladowymi, z rozpuszczonych w garnuszkach czekolad.ceątku za
Ładnie wyrasta. Osobiście bardzo polecam.
Z lodówki wszytskie składniki wyjmujemy wczesniej, ma to na celu aby składniki miały temperaturę pokojową. Musimy wymieszać mąkę pszenną typ 450 z kakao, następnie przesiać przez sitko.
Jajka sprawdzamy czy są dobre, oddzielamy żółtka od białek. Zajmujemy się teraz białkami, które ubijamy na sztywną pianę , do bialek podczas ubijania dodajemy szczyptę soli. GDy piana będzie ubita dce cukru, ale ciagle ubijamy. Po dodaniu całego cukru dodajemy kolejno po 1 żółtku ciągle ubijając. Dopiero wtedy dodajemy mąkę połączoną z kakao, przesiane delikatnie mieszamy aby składniki się ze sobą połączyły, masa miała jednolitą konsystencję.
Wygladamy ciasto na tortownicę, dużą, wyłożoną papierem pieczeniowym.
Ciasto Pieczemy w temp 170 stopni przez ok 30 minut. Biszkopt dzielimy na części.Masa: robimy budyń wg. opisu na opakowaniu, tylko mleka dajemy połowę. Gdy budyń wystygnie dodajemy miękką margarynę i miksujemy na masę o jednolitej konsystencji.Taką masą przekładamy biszkopt. na koniec wierzch polewamy polewami czekoladowymi, z rozpuszczonych w garnuszkach czekolad.ceątku za