misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Biszkoptowe pierniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smak pierniczków i lekkość biszkopu...

Biszkoptowe pierniczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkoptowe pierniczki

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/4 szklanki cukru
  • 3 łyzki oleju
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 szklanki wrzątku

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe pierniczki
W misce wymieszać mąkę z cynamonem, solą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Jajka ubić z cukrem. cały czas ubijając dodawać kolejno: miód oraz kawę rozpuszczoną we wrzątku oraz olej. Do masy jajecznej dosypać mąkę z przyprawami i dobrze wymieszać. Do silikonowych foremek nakładać po łyżce ciasta. Lekko potrząsnąć foremką by wygładzić ciasto. Piec 20 minut w 180 C. Wyjmować z foremki mocno naciskając spód. Po wystudzeniu dowolnie udekorować.
Biszkoptowe pierniczki
Wszystkie sypkie składniki mieszamy w misce z mąką
Biszkoptowe pierniczki
Do masy jajecznej dosypujemy mąkę i dobrze mieszamy
Biszkoptowe pierniczki
Do silikonowych foremek lejemy tylko po łyżce ciasta
Biszkoptowe pierniczki
Upieczone pierniczki wyjmujemy z foremek szybkim, zdecydowanym ruchem