Sposób przygotowania:
Biszkoptowe z jabłkami
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na pół.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy do rozgrzanego rondelka i smażymy ok. 8 minut. Dodajemy galaretkę i jeszcze smażymy ok. 3 minut.
Gorące jabłka dajemy na biszkopt i przyciskamy drugim biszkoptem.
Na wierzch polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy do rozgrzanego rondelka i smażymy ok. 8 minut. Dodajemy galaretkę i jeszcze smażymy ok. 3 minut.
Gorące jabłka dajemy na biszkopt i przyciskamy drugim biszkoptem.
Na wierzch polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.