luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Rolada biszkoptowa z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt zawijany bez masy za to z jabłkami pokrojonymi w dość pokaźną kostkę, to pyszna alternatywa dla osób, które lubią zjeść coś słodkiego, ale nie przesadzać z kaloriami. Delikatna, puszysta i bardzo smaczna. Polecam!!!

Rolada biszkoptowa z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada biszkoptowa z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z jabłkami
Białka ubijam na pianę,na najwyższych obrotach dodając po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Zmniejszam obroty miksera na drugi stopień i dodaję mąkę przesiewając ją bezpośrednio do asy jajecznej. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, spód posypuję cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, na to wykładam pokrojone w kostkę jabłka, zalewam ciastem biszkoptowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 25-30 min. Upieczone wyjmuję na deskę ze ściereczką i za pomocą tejże ściereczki zwijam ciasto póki jest gorące. Odstawiam by wystygło.
Rolada biszkoptowa z jabłkami
Blaszkę wyłożona papierem do pieczenia posypuje cukrem pudrem z cynamonem
Rolada biszkoptowa z jabłkami
Na posypkę wykładam jabłka pokrojone w dość dużą kostkę.
Rolada biszkoptowa z jabłkami
Na jabłka wykładam masę biszkoptową i wstawiam do piekarnika.