Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo- biszkoptowe z jabłkamiPrzygotowanie ciasta krucho- drożdżowego i ułożenie jabłek
Ciasto krucho- drożdżowe: Mąkę przesiać na stolnicę. Połączyć z margaryną. Dodać żółtka, śmietanę, pokruszone drożdże, cukry oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obrać i pokroić w półplasterki. Ułożyć na cieście.
Przygotowanie masy kokosowej
Masa kokosowa: Białka razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać kokos i delikatnie wymieszać.
Rozłożenie masy kokosowej na cieście
Na rozłożone jabłka nakładać kupkami masę kokosową.
Przygotowanie biszkoptu:
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając stopniowo dodawać żółtka oraz cukier. Na końcu do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Przygotowany biszkopt wyłożyć na masę kokosową. Ciasto piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.