Sposób przygotowania:
Sernik łaciaty
Spód sernika :
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe składniki spodu sernika dodajemy do misy miksera i mieszamy. Dolewamy wystudzone masło i wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta odkrawamy około 1/3 a pozostałą część wałkujemy i wykładamy na dno blaszki nasmarowanej wcześniej masłem i podsypanej mąką lub bułką tartą.
Przygotowujemy masę serową :
150 g masła rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy na wysokich obrotach miksera dodając po 1 łyżce cukru. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy partiami pozostałe składniki : budyń,ser, mąkę ziemniaczaną i na koniec powoli wlewamy wystudzone masło. Gotową masę serową wylewamy na spód.
Odłożoną część ciasta do spodu mieszamy z ciemnym kakao i wałkujemy odrywając po kawałku. Układamy na serniku. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy ciasto około 60 minut. Po upieczeniu studzimy w piekarniku uchylając stopniowo drzwiczki.
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe składniki spodu sernika dodajemy do misy miksera i mieszamy. Dolewamy wystudzone masło i wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta odkrawamy około 1/3 a pozostałą część wałkujemy i wykładamy na dno blaszki nasmarowanej wcześniej masłem i podsypanej mąką lub bułką tartą.
Przygotowujemy masę serową :
150 g masła rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy na wysokich obrotach miksera dodając po 1 łyżce cukru. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy partiami pozostałe składniki : budyń,ser, mąkę ziemniaczaną i na koniec powoli wlewamy wystudzone masło. Gotową masę serową wylewamy na spód.
Odłożoną część ciasta do spodu mieszamy z ciemnym kakao i wałkujemy odrywając po kawałku. Układamy na serniku. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy ciasto około 60 minut. Po upieczeniu studzimy w piekarniku uchylając stopniowo drzwiczki.
ajrinwu