Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Biszkoptowy jezyk

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciasto dla naszych milusinskich

Biszkoptowy jezyk Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkoptowy jezyk

 

  • 6 jajek
  • 100 g cukru pudru
  • 1 op.cukru waniliowego
  • 150 g maki
  • tluszcz i maka do formy
  • polewa czekoladowa
  • czekoladowe paleczki
  • marcepanowa masa
  • drobne ciasteczka

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy jezyk
Zoltka dokladnie utrzec z cukrem i cukrem waniliowym,wsypac make,wylozyc piane z biualek i wymiszac.Przelozyc ciasto do natluszczoneji posypanej maka formy,piec ok. 25 minut w 190°C,ostudzic,wyjac z formy,pokroic ostrym nozem nadajacksztalt jezyka lub innego zwierzatka,posmarowac czekoladowa polewa,ozdobic marcepanem,ciasteczkami i paleczkami
Biszkoptowy jezyk
Etap 1
Biszkoptowy jezyk
Etap 2