piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Biszkoptowy kaszak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto na każdą okazję np urodziny i święta .

Biszkoptowy kaszak

Składniki:

Biszkoptowy kaszak

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy kaszak
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier , żółtka i na koniec przesiane mąki z proszkiem do pieczenia . Wszystko wymieszać wylać na blachę i piec biszkopt przez około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni C . Kakao wymieszać z niewielka ilością mleka . Pozostałe składniki masy połączyć ze sobą i zagotować , dodać rozpuszczone kakao i powtórnie zagotować . Biszkopt przekroić na 2 części i przełożyć masą . Ciasto można udekorować posypką lub polewą .