Sposób przygotowania:
Biszkoptowy kawuś
Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier. Nadal miksując dodajemy po jednym żółtku. Następnie wlewamy olej oraz ocet. Dodajemy po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 170 stopni około 50 minut. Po przestudzeniu przekrawamy biszkopt na pół. Przygotowujemy masę kawową. Z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy razem z kawą. W pozostawionej pół szklanki mleka mieszamy mąki oraz cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego się mleka z kawą. Mieszamy i chwilę gotujemy. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po troszeczku zimnego budyniu i ucieramy. 2/3 masy wykładamy na połowę biszkoptu, przykrywamy drugą połową. Wierzch smarujemy pozostałą masą i oprószamy kakaem.