lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszopt z galaretką i porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biszkopt typowo na lato z galaretka i owocami polecam :)

Biszopt z galaretką i porzeczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszopt z galaretką i porzeczkami

 

  • 4 jaja
  • cukier pół szklanki
  • cola 2 łyżki
  • 100 gram margaryny rozpuszczonej
  • 100 gram mąki ziemniaczanej
  • 100 gram mąki tortowej
  • porzeczki czarne 60 deko
  • 3 galaretki agrestowe na litr wody szybciej tężeje zwłaszcza z owocami

Sposób przygotowania:

Biszopt z galaretką i porzeczkami
Żółtka ubiłam z cukrem dodałam białka i nadal miksowałam az powstał puch . Dodałam rozpuszczona margarynę i colę . Obydwie maki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką. Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej . Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na biszkopt i zalałam tężejącą galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki . Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze wody .
Biszopt z galaretką i porzeczkami
Zalałam galaretką lekko stężała i tak najlepiej właśnie wychodzi
Biszopt z galaretką i porzeczkami
Wyłożyłam porzeczki na biszkopt starałam sie na całym biszkopcie
Biszopt z galaretką i porzeczkami
Biszkopy wyrósł pieknie . Jeśli pieczemy w nizszej temp to mamy pewnośc , że sie nie spiecze i będzie jasny
Biszopt z galaretką i porzeczkami
Forme posmarowałam margaryna i obsypałam bulką tartą i wylałam ciasto