Sposób przygotowania:
Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Biszkopt: Miksujemy jaja na puch z cukrem. Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do przesiewacza . Przesiewamy mąkę nad miską i mieszamy łyżką, aż do ostatniego ” okruszka” Wymieszaną masę wkładam do tortownicy wyłożonej folia aluminiową. Piekę 25 minut w 170 stopniach. Masa budyniowa: Mleko wlewam do garnka 500 ml. Dodaje cukier i mieszam do rozpuszczenia. Wstawiam na gaz i dodaje margarynę mieszam , aż margaryna się rozpuści i mleko się zagotuję . Budyń mieszam w 200 ml mleku i dodaje do gotującego mleka . Ugotowany budyń przelewam na ostudzony biszkopt .Truskawki przepołowione no połowę wciskam przy rancie w tortownicy na około , a resztę układam na środku na całej powierzchni . Wstawiam do lodówki do ostygnięcia. Rozrabiam galaretkę w 800 ml wody 3 sztuki i wstawiam do wody zimnej by ostygła szybciej. Wlewam sztywniejąca galaretka na truskawki i do lodówki po 2 godzinach jest gotowe .