Sposób przygotowania:
Owocowy sernik na zimno
Uzyłam gotowego biszkoptu bo plątał mi sie po szafce. Biszopt należy przyciac do wielkosci tortownicy i wylozyc nim dno. 400g jagód i malin miksujemy z serkiem twarogowym i mascarpone. Dodajemy do nich cukier waniliowy i mieszamy. Ubijamy smietanke kremówke i delikatnie mieszamy z masą serowa. Galaretke rozpuszczamy w 250 ml wody (czyli w połowie ilości zalecanej). Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedygalaretka jest już chłodna (ale nadal płynna) dodajemy galaretkę do masy. Żelatyne zalewamy odrobina wody kiedy napęcznieje podgrzemy ja w kąpieli wodnej, rozpuszczona wlewamy do masy. Mieszamy dokładnie. Dorzuciłam jeszcze troche owoców w całości do środka. Wylewamy masę na biszkopt. Wstawiamy do lodówki i zostawiamy do zastygnięcia.Drugą galaretke rozpuszczamy w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Pozostałe owoce, maliny, jagody oraz dodałam jeszcze połowe opakowania mieszanki mrozonej (truskawki, wisnie i porzeczki) bo zalegała w lodówce, ktora wcześniejodlodziłam i wszystkie te owoce wyłozyłam na zastygnięte ciasto. Zalałam delikatnie galaretka ale tak zeby nei zakryła w całosci owocow. Zostawiamy ciasto na kilka godzin wlodówce a najlepiej na całą noc. Pyszny aczkolwiek lepiej nie wiedziec ile ma kalorii:)
luna
czarownica
wedith1
msewka