lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Biszopt z truskawkami i masą budyniową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Proponuje na dzisiaj biszkopt z masa budyniową na to truskawki i galaretka . Pysznie i na czasie lecz truskawki się kończą i niedługo nie będzie rarytasów .

Biszopt z truskawkami i masą budyniową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszopt z truskawkami i masą budyniową

 

  • Biszkopt:
  • 3 jaja
  • Mąka tortowa 170 gram typ 450
  • Proszek do pieczenia pół łyżeczki
  • Cukier 150 gram
  • Masa budyniowa:
  • 2 budynie śmietankowe
  • Mleko 700 ml
  • Cukier 4 łyżki
  • Margaryna 100 gram
  • Góra ciasta:
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 300 gram truskawek

 

Sposób przygotowania:

Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Biszkopt: Miksujemy jaja na puch z cukrem. Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do przesiewacza . Przesiewamy mąkę nad miską i mieszamy łyżką, aż do ostatniego ” okruszka” Wymieszaną masę wkładam do tortownicy wyłożonej folia aluminiową. Piekę 25 minut w 170 stopniach. Masa budyniowa: Mleko wlewam do garnka 500 ml. Dodaje cukier i mieszam do rozpuszczenia. Wstawiam na gaz i dodaje margarynę mieszam , aż margaryna się rozpuści i mleko się zagotuję . Budyń mieszam w 200 ml mleku i dodaje do gotującego mleka . Ugotowany budyń przelewam na ostudzony biszkopt .Truskawki przepołowione no połowę wciskam przy rancie w tortownicy na około , a resztę układam na środku na całej powierzchni . Wstawiam do lodówki do ostygnięcia. Rozrabiam galaretkę w 800 ml wody 3 sztuki i wstawiam do wody zimnej by ostygła szybciej. Wlewam sztywniejąca galaretka na truskawki i do lodówki po 2 godzinach jest gotowe .
Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Biszkopt: Miksujemy jaja na puch z cukrem. Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy do przesiewacza . Przesiewamy mąkę nad miską i mieszamy łyżką, aż do ostatniego ” okruszka” Wymieszaną masę wkładam do tortownicy wyłożonej folia aluminiową.
Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Ugotowany budyń przelewam na ostudzony biszkopt
Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Truskawki przepołowione no połowę wciskam przy rancie w tortownicy na około , a resztę układam na środku na całej powierzchni . Wstawiam do lodówki do ostygnięcia.
Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Rozrabiam galaretkę w 800 ml wody 3 sztuki i wstawiam do wody zimnej by ostygła szybciej. Wlewam sztywniejąca galaretka na truskawki i do lodówki po 2 godzinach jest gotowe .