Sposób przygotowania:
Bitki
Pokrojone w poprzek wl kien mięso rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. obsmażyć na złoty kolor z obu stron, zdjąć z patelni. Cębule pokroić w plasterki, zeszklić na tłuszczu, dodać
bitki, podlać wodą lub winem i dusić na niewielkim ogniu do miękkości, ewentualnie uzupełniając pŁyn. Kiedy mięso będzie
już miękkie, doda łyżeczkę masła i zĄąć
z ognia. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub kuseczkami.
bitki, podlać wodą lub winem i dusić na niewielkim ogniu do miękkości, ewentualnie uzupełniając pŁyn. Kiedy mięso będzie
już miękkie, doda łyżeczkę masła i zĄąć
z ognia. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub kuseczkami.