Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Bitki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Bitki

Składniki:

Bitki

 

Sposób przygotowania:

Bitki
Pokrojone w poprzek wl kien mięso rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. obsmażyć na złoty kolor z obu stron, zdjąć z patelni. Cębule pokroić w plasterki, zeszklić na tłuszczu, dodać
bitki, podlać wodą lub winem i dusić na niewielkim ogniu do miękkości, ewentualnie uzupełniając pŁyn. Kiedy mięso będzie
już miękkie, doda łyżeczkę masła i zĄąć
z ognia. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub kuseczkami.

Tagi:

mięso beza bezy