Sposób przygotowania:
Bitki szynkowe w sosie
Przygotowane plastry szynki lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy obtoczone w mące plastry mięsa.
Mięso przekładamy do rondla. Czosnek kroimy i przesmażamy na pozostałym na patelni tłuszczu i wrzucamy do mięsa.
Podlewamy wodą rozkruszamy kostkę mięsną i dodajemy do rondla. Dodajemy też liść laurowy i pokrojoną cebulę.
Dusimy mięso do miękkości uzupełniając wodę i obracając je. Jeśli chcemy więcej sosu podlewamy wodą, zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.
Mięso przekładamy do rondla. Czosnek kroimy i przesmażamy na pozostałym na patelni tłuszczu i wrzucamy do mięsa.
Podlewamy wodą rozkruszamy kostkę mięsną i dodajemy do rondla. Dodajemy też liść laurowy i pokrojoną cebulę.
Dusimy mięso do miękkości uzupełniając wodę i obracając je. Jeśli chcemy więcej sosu podlewamy wodą, zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.