Sposób przygotowania:
Pieczona marynowana szynka
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Do oleju wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy drobniutko posiekane ząbki czosnku i mieszamy. N
acieramy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy mięso i pieczemy przez około godzinę. Kroimy mięso w grube plastry i przekładamy do rondla.
Wlewamy sos, który wytopił się podczas pieczenia. Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.
acieramy marynatą mięso, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy mięso i pieczemy przez około godzinę. Kroimy mięso w grube plastry i przekładamy do rondla.
Wlewamy sos, który wytopił się podczas pieczenia. Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.