Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe w winie
Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, obrumienić mięso i zeszklić posiekaną cebulę, włożyć do rondla, podlać winem, i dusić pod przykryciem około 30 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, dodać do sosu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.
![Bitki wieprzowe w winie Bitki wieprzowe w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-wieprzowe-w-winie-53878.jpg)
![Bitki wieprzowe w winie Bitki wieprzowe w winie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-wieprzowe-w-winie-53879.jpg)