Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki wieprzowe w wytrawnym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bitki w winie z orzechami są ciekawe w smaku.

Bitki wieprzowe w wytrawnym winie

Składniki:

Bitki wieprzowe w wytrawnym winie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe w wytrawnym winie
Mięso umyć, pokroić w plastry i lekko zbić tłuczkiem. Obrumienić z obu stron na stopionej słoninie lub smalcu. Mięso wraz ze skwarkami włożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem. Wlać wino i oliwę, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec do sosu dodać zmielone włoskie orzechy, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bitki podawać z ryżem, kaszą gryczaną lub z frytkami i sałatą.

Tagi:

beza schab bezy