Sposób przygotowania:
Bitki wołowe a la księżniczka
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem formując owalne bitki, oprószyć pieprzem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić. Ogrzewać na małym ogniu, mieszając. Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajac w kostkę, dodać do miękkiej, żółknącej cebuli, wymieszać, dodać mięso, dolać troche wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Seler i paprykę umyć, seler oczyścić z włókien (tak jak rabarbar), pokrajać w plasterki. Paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik. Seler i paprykę dodać do duszącego się mięsa, posolić, podlać rosołem, udusić do miękkości. Pod koniec dodać sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uduszone mięso razem z warzywami wyłożyć na ogrzany półmisek. podawać z ziemniakami pieczonymi i surówkami.