Sposób przygotowania:
Bitki z suszonymi grzybami
1. Karkówkę kroję w grubsze plastry. Rozbijam tłuczkiem. Mięso oprószam z dwóch stron mąką. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
2. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Następnie mięso zalewam wodą. Dodaję grzyby suszone, paprykę mieloną oraz odrobinę soli i pieprzu. Wszystko razem duszę do momentu, aż mięso będzie miękkie.
3. Śmietanę mieszam razem z odrobiną wywaru spod mięsa. Dodaję do bitek. Mięso duszę jeszcze około 5 minut. Bitki podaję z kluskami śląskimi i sałatką.
2. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Następnie mięso zalewam wodą. Dodaję grzyby suszone, paprykę mieloną oraz odrobinę soli i pieprzu. Wszystko razem duszę do momentu, aż mięso będzie miękkie.
3. Śmietanę mieszam razem z odrobiną wywaru spod mięsa. Dodaję do bitek. Mięso duszę jeszcze około 5 minut. Bitki podaję z kluskami śląskimi i sałatką.