Sposób przygotowania:
Bitki wołowe z papryką i cebulą
Wykonanie:
Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni (około 2 min z każdej strony). Przełożyć do garnka, wlać trochę wody, dusić do miękkości. Pod koniec dodać paprykę pokrojoną w paski i cebulę w kostkę, trzymać na ogniu jeszcze 10-15 minut.
Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny. 100 g - 100 kcal.
Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni (około 2 min z każdej strony). Przełożyć do garnka, wlać trochę wody, dusić do miękkości. Pod koniec dodać paprykę pokrojoną w paski i cebulę w kostkę, trzymać na ogniu jeszcze 10-15 minut.
Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny. 100 g - 100 kcal.
Magdusia1312