Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bitki wołowe z papryką i cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni...

Bitki wołowe z papryką i cebulą

Składniki:

Bitki wołowe z papryką i cebulą

 

  • 60 dag wołowiny
  • 2 nieduże cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • mąka do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe z papryką i cebulą
Wykonanie:

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni (około 2 min z każdej strony). Przełożyć do garnka, wlać trochę wody, dusić do miękkości. Pod koniec dodać paprykę pokrojoną w paski i cebulę w kostkę, trzymać na ogniu jeszcze 10-15 minut.

Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny. 100 g - 100 kcal.